fbpx

Arvot

Olen perustanut oman elämäni minulle tärkeiden arvojen pohjalle. Nämä samat arvot ohjaavat toimintaani myös politiikan parissa

Jasi Kuokkanen, Vantaa (kesk)

Työ

Uskon vahvasti siihen että ihmisen hyvinvoinnin kannalta on ensiarvoisen tärkeää että hän voi ja saa tehdä töitä. Työ antaa ihmiselle taloudellisen itsenäisyyden lisäksi tuntee siitä, että hänen tekemisellään on vaikutusta koko yhteiskunnan kehitykseen.  Suomalaisen yhteiskunnan kilpailukyky on aina perustunut kovaa työhön ja yrittämiseen ja näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa.  Olen itse saanut tehdä työtä pojankoltiaisesta asti ja näenkin että työ on etuoikeus eikä välttämätön paha. Suomi on yksi niistä harvoista maista maailmassa, jossa jokainen ihminen voi menestyä kovalla työllä ja yrittämisellä.

Yksilön vastuu

Yhteiskunnan tehtävä on tukea ja auttaa niitä, jotka eivät omin voimin pärjää. Tämä on oltava hyvinvointiyhteiskunnan perusta. Tämä ei kuitenkaan näkemykseni mukaan tarkoita sitä että yksikö voi heittäytyä yhteyskunnan turvaverkkoon aina kun asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Suomalaiseen yhteiskuntaan on hiipinyt ajatusmalli, että yhteiskunta on vastuussa yksilön hyvinvoinnista. Tämä sama ajatus näkyy myös työelämässä. Ihmiset tulevat töihin olettaen, että esimies tai työyhteisö tekee heidän työpäivästään mukavan. Työnantajalla on samankaltainen rooli kuin yhteiskunnalla. Heidän tulee tukea ja luoda ihmisille mahdollisuus menestyä, mutta loppuviimein jokainen ihminen on vastuussa omasta elämästään ja hänen tulee tehdä kaikkensa sen eteen että pärjää niin yhteiskunnassa kuin työelämässä.

Perhe

Perheen merkitys on valitettavasti vähentynyt yhteiskunnassa viimeisten vuosikymmenten aikana. Ihmiset keskittyvät omaan hyvinvointiinsa jopa perheen kustannuksella. Individuaalisen ajatusmallin mukaisesti ihmiset miettivät valintoja tehdessään niiden merkitystä itselleen kun ajatuksen tulisi ainakin vanhemmilla olla, että mitä tämä merkitsee perheelleni ja lapsille. Tavoitteeni on luoda lapsilleni sellainen toimintaympäristö, jossa he voivat kasvaa ja voida hyvin. Tämä on yksi syy minkä takia lähdin mukaan politiikkaan. Yhteiskunnan on tulevaisuudessakin pystyttävä tarjoamaan lapsille laadukasta päivähoitoa sekä perus – ja jatkokoulutusta, asuinpaikasta, syntyperästä tai vanhempien varallisuudesta riippumatta. Panostus lapsi-ja perhepalveluihin on investointi tulevaisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *